Nincs város gördeszkapálya nélkül

Nincs város gördeszkapálya nélkül

A gördeszka kultúra nagyon sok fiatalt beszippantott az utóbbi évek során és jelentős hatással volt a divatra és a zenevilágra. Ez a független stílus és az önkifejezés lehetősége is lett, hiszen mindenki szabadon választhat egy gördeszkapályát és különleges mozdulatokkal szabadon díszítheti a trükkvilágát egyedi stílust teremtve.

Az 1990–es évek elején nem sok lehetőség volt deszkázni, kevés bolt foglalkozott skateboard kereskedéssel. Sok ember fejében olyan kép élt a deszkásokról, hogy ők olyan bűnözök, akik csak bajt okozni vannak az utcákon. A kezdeti deszkások mindez ellenére találékony fiatalok voltak, sok trükköt fejlesztettek ki, egyre jobb felszerelések jelentek meg. Ezt követően a kultúrában is annyira elterjedt ennek a menő sportnak az életérzése, hogy még a Disney is felkapta és több filmben is megjelenítette.

Napjainkban szinte már nincs olyan fiatal, aki ne próbálta volna ki és a gördeszkapálya a városok többségében elképesztően népszerű. Bár Magyarországon nincsenek összegraffitizett óceán parti gördeszkapályák mint Venice Beach esetében Los Angelesben, mégis hazánkban is egyre több helyen jelennek meg Budapesttel az élen a növekvő igény miatt.

A megfelelő gördeszkapálya találása ma már nagyon fontos a deszkások számára. Hiszen akik már egy picit merészebben gyakorolják, azok elvárják, hogy egy rámpa, csúszódoboz és korlát mellett, olyan pályarészeket is lehessen használni, mint a piramis, negyedív vagy a félcső. Ezekből az elemekből egy olyan összetett pályát lehet kialakítani, amit maga Tony Hawk is megirigyelhet.

Comments are closed.