Nem a hinta szédületes, hanem a pozitív hatásai

Nem a hinta szédületes, hanem a pozitív hatásai

A felmenőink esetében is az anyák nagyon szerették ringatni, majd hintáztatni a kisbabákat. Amig az ő esetükben csak lepedőt, esetleg kosarat lehetett használni, ma már rengeteg változatos hinták állnak a rendelkezésünkre, nekünk csupán csak ki kell választani a megfelelőt.

Ha közelebbről megfigyeljük látni lehet, hogy a lengés közben mennyire igénybe van véve a csöppségek figyelme és nagyon aktív a szemük, kezük mozgása és a fülük hangelemzése. Ez mind arra utal, hogy erősödik az idegrendszere, ami a későbbiekben majd nagyon fontos lehet, például mikor a tanulás ideje elérkezik majd.

A nagyobb gyerekek esetében is ugyanilyen fontos szerepet játszanak a hinták a számos fejlesztő hatásuk miatt. Ha egy gyerek valamilyen okból kifolyólag nem kedveli a hintázást, nagyon esszenciális, hogy a szülők ezt türelemmel kezeljék és még kell teremteni neki azt a biztonságérzetet, amellyel újra fokozatosan megszereti a hintáknak a ringatását.

Abban az esetben sem jelenti azt, hogy betegség veszélye áll fent, amikor egy gyerek kifejezetten nem szereti. Ennek számos egyéni oka lehet, korábbi kellemetlen tapasztalatok alapján vagy a lelkében levő valamilyen akadály révén. Ha azt nézzük az utazást sem bírja mindenki egyformán, van aki kifejezetten szereti és végig szórakozza az egészet, van aki meg hányingerrel küszködik a megérkezés pillanatáig. Akkor érdemes orvoshoz fordulni, amikor más esetekben is szédülést, bizonytalan mozgást vagy a precizitás hiányát észleljük a gyereknél.

A hinták csodálatos játékszerek és ezen a területen igazodni kell a gyerekek igényeihez, személyiségéhez, hogy a hintázás mindig örömteljes legyen.

Comments are closed.