A műfű árak alapján sötét vagy fényes jövő áll a műfű ipar előtt?

A műfű árak alapján sötét vagy fényes jövő áll a műfű ipar előtt?

A tájipar legújabb generációja gyökeret vert, exponenciálisan növekedett az elmúlt évtizedekben és ironikus módon szintetikus. A műpázsit az 1990-es évek eleji lakossági piacra történő bevezetése óta folyamatosan erősödik az erőforrás- és környezetvédelemben rejlő lehetőségek, a tervezés és alkalmazás sokoldalúsága, valamint a jövedelmezőség lehetősége miatt.

De a mostani műfű árak mellett ez a piac már lezárult? A leendő üzlettulajdonosok elszalasztották a lehetőséget? Van még tere az előrelépésnek, az innovációnak vagy a növekedésnek?

Sokan még emlékszünk a műpázsit legkorábbi generációira és hogy milyen műfű árak voltak. A mai szintetikus termékekhez képest könnyen értékelhető a gyártástechnológia és az alkalmazott tudományok anyaggyártásban való hasznosítása terén elért fejlődés, ami tovább növeli a piaci értéket a jelentős kulturális változások közepette.

A termelés minőségének javulásával és a fogyasztói kereslet növekedésével a 2000-es évek elején megjelentek a kereskedelmi gyártók, forgalmazók és telepítők, illetve sokkal barátibb műfű árak jelentek meg. Egy 2021-2026-os pénzügyi évre vonatkozó műfüves piaci előrejelzésben beszámoltak arról, hogy a piac valójában mérsékelten széttagolt.

Eredetileg sportolási célokra gyártották, ma a világ gyeppiacának közel egyharmada táji és rekreációs célokat szolgál és ez mind nagyban befolyásolta a műfű árakat is. A piac az előrejelzések szerint 2025-re eléri a 7 milliárd dollárt.

Egyre nagyobb számban keresik az egyedi építők, tájépítészek, ingatlanközvetítők és menedzsment cégek, valamint az önkormányzatok a műfű előnyeit és ígéretesen tudnak tervezni a jelenlegi műfű árakkal.

Comments are closed.