Hogyan tehető energiatakarékosabbá a műanyag ablak?

Hogyan tehető energiatakarékosabbá a műanyag ablak?

A nyílászárók többet jelentenek, mint a napfény gyűjtőpontja, amely beengedi ezt az otthonba. Ezek az eszközök felelősek azért is, hogy levegőt engedjenek be, ami nagyszerű áldás lehet a párás nyári hónapokban.

A tél beköszöntével azonban akadályt is jelenthetnek, ezért van néhány lépés, amely által az otthon környezetbarát jellegét és energiatakarékosságát lehet erősíteni a műanyag ablak esetében is.

A meleg és a hideg levegő nem csak akkor jelenthet problémát, ha nyitva vannak a nyílászárók, a szárny, a keret és az üveg közötti réseken keresztül is történhet beszivárgást. Ilyenkor érdemes végighúzni az ujjat a műanyag ablakon, és érdemes ellenőrizni, hogy érezhető-e akár a legkisebb szellő is. Ha bármit is érez, akkor a műanyag ablakok nincsenek szorosan lezárva.

Szerencsére ez a probléma orvosolható egy egyszerű és praktikus megoldással. Csupán egy tömítést kell használni a rések lezárásához, és szorosan tartani, illetve biztonságosan is a nyílászárókat. A huzatgátlók egy másik megfizethető és kényelmes megoldás a műanyag ablak kapcsán. Vannak olyan textilhengerek, amelyek fizikai akadályként működnek, így amikor jön a hideg levegő, egyszerűen ráhúzhat egy huzatzárót, hogy elzárja a szivárgást.

Végül pedig a redőnyök talán a legpraktikusabb választások a nap hőjének csökkentésére, azonban a tél idején egyszerűen nem praktikusak. Emiatt a függönyök eközben extra ablakszigetelésként szolgálnak, és megakadályozzák a hő távozását és a huzat behatolását. Ha lehetséges, válasszon olyan függönyöket, amelyek elérik a padlót a műanyag ablak előtt, mivel ez biztosítja a legmegfelelőbb szigetelést.

Comments are closed.