A galléros póló története

A galléros póló története

Ma már szinte mindenkinek a gardróbjában található valamennyi galléros póló. Amikor kényelmes eleganciára vágyunk, nincs is egyszerűbb választás, mint felkutatni szekrényünk galléros pólók rejtette zugát, és kiválasztani a szetthez illő színt és szabást.

Na de honnan is ered ez az elit érzést kiváltó póló? Eredetileg a lovaspóló játékban használták mezként Indiában. A lovaspóló a gazdagok sportjának számított, magában rejtett egy társadalmi rangot. Ebből fakadóan pedig az öltözetnek is ezt kellett sugallni. Viszont, mielőtt teret hódított volna magának a galléros póló, a játékosoknak nehéz és kényelmetlen ingben kellett sportolniuk. A gallér sem tartott a helyén az ingek bősége miatt. Mivel ez az ing vált a sportolás árnyoldalává, a játékosok kitalálták, hogy gallérgombokat rögzítenek az ingre, ez pedig nemcsak a sportra lett jobb hatással, de divatot is teremtett. A terjedéséhez azonban más is kellett.

A 19. század végén egy kereskedő ellátogatott Angliába és megtekintett egy lovaspóló mérkőzést is. Na de ő nemcsak „egy kereskedő” volt, hanem a legrégebbi amerikai ruházati márka alapítójának unokája is egyben, ami kicsit kiszélesíti a kereskedő pályafutás lehetőségeit. Az angliai lovaspóló mérkőzésen, szemfüles módon észrevette a galléros pólós új trendet, amit ezek után már könnyűszerrel magával vihetett Amerikába. Amerikából pedig már az egész világ megismerheti a trendeket, onnan gyerekjáték a világhír. A Brook Brothers nevű cég tette világhírűvé így a trendet, a gombok hozzáadásával az öltöny ingekhez, 1896-ban.

Ugye egyikünk ruhatára sem nélkülözheti a galléros póló trendet? Akkor irány a polougynok.hu oldala, ahol számos márka és szín közül választhatjuk ki a hozzánk illő minőségi anyagból gyártott darabokat.

Comments are closed.