Kiváló edzés utáni étkezés az izmok építéséhez

Kiváló edzés utáni étkezés az izmok építéséhez

Az edzésed épp véget ért, de ami az izmaidat illeti, még csak most kezded el a tömegnövelő és erőnléti folyamatot. Az egyre nagyobb és erősebb izmok megszerzése a felépülésről szól, ez pedig a pihenéstől (beleértve a jó éjszakai alvást) és az edzés utáni táplálkozástól függ.

A kemény edzés megfelelő edzés utáni táplálkozás nélkül olyan, mintha egy egész napos munkát végeznél, de soha nem kapod meg a fizetésed. (Oké, nem pontosan ugyanaz, de elég közel.)

Nem vagy biztos benne, mit egyél (és igyál) a legjobb eredmény érdekében? Ash Scarrott, a Los Angeles-i hírességek trénere, a Body by Ash tulajdonosa és a The After Bar nagykövete kínálja kedvenc edzés utáni tápanyagait, hogy biztosan beszerezd azokat a nyereségeket, amelyekért olyan keményen dolgoztál.

Közvetlenül edzés után a Scarrott gyógyító italja a következőkből áll, vízzel keverve:

 

50 gramm gyorsan emészthető szénhidrát 1-2 gombóc Gatorade por, dextróz vagy ciklikus dextrin segítségével.

1 kanál tejsavófehérje por (lehetőleg tejsavófehérje -izolátum).

 

„Egy kemény edzés befejezése után szeretem a gyorsan emészthető szénhidrátokat, amelyek segítenek pótolni az izmokban elveszett glikogént, és elindítani a helyreállítási folyamatot”-mondja Scarrott. „A magas glikémiás indexű (GI) szénhidrátforrás, mint a Gatorade, könnyen emészthető és gyorsan felszívódik az izmokba. A tejsavófehérje szupergyorsan emészthető, és természetesen kulcsfontosságú az izmok helyreállításához. ”

 

Ha valami még kényelmesebb dologra van szükséged az edzés után, Scarrott inkább az After Bar-t választja. “Az After Bar nagy arányban tartalmaz szénhidrátot és fehérjét, valamint a CBD -ből származó regenerálódás előnyeit” – mondja.

A fenti edzés utáni koktél után Scarrott hazautazik, és teljes értékű ételt fogyaszt, amely több fehérjét és szénhidrátot tartalmaz – valami csirke/zöldség/rizs tál mentén. Számára ez jellemzően ebéd; mások számára vacsora lehet (attól függően, hogy melyik napszakban edz).

 

Így néz ki:

 

2 csésze fehér rizs

6 db csirkemell

1 csésze brokkoli vagy spenót

“Körülbelül 75 gramm szénhidrátot és 30-40 gramm fehérjét szeretnék elérni ebben az étkezésben” – mondja Scarrott. „Szeretem, hogy az edzések után közvetlenül az étkezéseknél alacsony legyen a zsírmennyiség, mivel nem akarunk zsírt fogyasztani, ha az inzulint a szénhidrátok tüskézik. Általában a legtöbb zsírt megtakarítom arra a napra, amikor minden edzésem befejeződik. ”

Comments are closed.