Egy edző megosztotta a tippjeit a hasizmok megdolgozásához

Egy edző megosztotta a tippjeit a hasizmok megdolgozásához

A régi mondás szerint a hasizmokat a konyhában készítik, és ahogy a fitnesz népi bölcsessége tartja, ez valamiért megmaradt: a táplálkozás hihetetlenül fontos része a hasizmok kialakításának.

De ha az egyenlet fele a gyakorlatról szól, döntő fontosságú, hogy pontosan tudjuk, hogyan kell edzeni ezeket az izmokat. Egy új videóban a YouTuber és a testépítő edző, Eugene Teo tanácsokat ad a hasizmok felpörgetéséhez – miközben egy erősebb, egészségesebb alapot is építhet.

Míg az olyan statikus gyakorlatoknak, mint a deszka, alapvető stabilitásnövelő előnyei vannak, különösen a kezdők számára, nem növelik a súlyt, és nem veszik át az izmokat semmilyen mozgási tartományon, amely a hosszú távú erőfejlesztéshez szükséges, ezért a Teo azt tanácsolja, hogy a mozgást és az ellenállást építsék be a gyakorlatba.

A Teo lebontja az alapot alkotó három kulcsfontosságú izomterületet, mit csinálnak, és hogyan hozhatja ki mindegyikből a legtöbbet. Először is, az egyenes hasizom, amely a hasizom legszembetűnőbb részét alkotja, szabályozza a törzs hajlítását. Olyan gyakorlatokat ajánl, amelyek a lehető legtöbb hajlítást biztosítják a törzsben és a gerincben, mint például a roppanások és a lábemelések, hogy az izmokat teljes mozgási tartományon át lehessen vinni, szemben a felsőtest merevségének megőrzésével, ami valójában sokat transzponál.

Következnek a ferdék, amelyek a forgásban és az átlós mozgásban játszanak szerepet. A Teo olyan gyakorlatokat ajánl, amelyek oldalhajlítást és “favágó” mozdulatokat tartalmaznak. „A fő hangsúly itt azon van, hogy a vállat az ellenkező oldali csípő irányába hozzuk le” – mondja.

Végül ott van a haránt hasizom, közvetlenül a ferde izmok alatt, amely a középső rész összenyomásával foglalkozik. Itt hasznosak a statikus gyakorlatok, mint a deszkák és az üreges testtartások, valamint a “vákuumos edzés” egy olyan formája, amelyet egyes testépítők kedvelnek a derekuk lehajlásának eszközeként. Ez úgy működik, hogy a köldökét a lehető legjobban a gerinc felé tolja.

Comments are closed.