Az óvodai udvari játékok új dimenziója

Az óvodai udvari játékok új dimenziója

Az anyukák többsége a gyermekét hároméves kor körül óvodába adja, hiszen őt is várja vissza a munka világa. Viszont egy ilyen csöppségnek igazi kihívást jelent az otthon melegéből való kiszakadás, vagy ha már volt is bölcsis, az új környezet, az új gyerekek és óvó nénik mindenképpen.

Ezért is fontos, hogy az óvoda légköre olyan legyen, ami megfogja a picit az első pillanattól. Mivel a gyerekek sok időt töltenek még ilyenkor a szabadban, nem mindegy, hogy milyen óvodai udvari játékok fogadják őket. Egyrészt fontos, hogy hatalmas mozgásigényüket ki lehessen elégíteni ezekkel, hiszen ebben az életkorban rengeteget mozognak, futkároznak az apróságok és mindent ki akarnak próbálni, fel akarnak fedezni. A sokoldalúság ezért is fontos. Jó, ha van az udvaron egy homokozó a nyugodtabb vagy csendes kikapcsolódásra vágyó gyerekek számára.

A hinta szinte alapkövetelmény, hisz melyik az a picur, aki ne élvezné, hogy szabadon fel-alá leng; persze amíg a többiek hagyják. Az óvodai udvari játékok közül nagyon népszerűek még a csúszdák is, illetve előszeretettel ülnek fel a rugós játékokra vagy pattannak fel a libikókára játszani. De van az óvodai udvari játékoknak egy másik típusa is, amit, ha van rá keret, mindenképpen érdemes beszerezni. Ezek az ügyességet és egyensúlyérzéket javító fejlesztő eszközök kifejezetten ennek a korosztálynak lettek kialakítva. A láncos hídból, kötélhálóból, alagútból vagy gerendából kombinálható óvodai udvari játékok a kicsik motorikus képességeit fejlesztik játékos módon, ami az iskolai érettségnek is egy fontos alappillére. És ha közben még jól is lehet szórakozni, akkor ezekkel az óvodai udvari játékokkal el lehet érni a célunkat.

Comments are closed.