A tejalapú protein előnye

A tejalapú protein előnye

Minden fehérje egyformán készül? És miért létezik olyan sokféle tejalapú fehérje? Azt hittem, tudom a választ ezekre a kérdésekre, de amikor az összes terméket összeállítottam, hamar rájöttem, hogy van a táplálékkiegészítő iparnak egy árny oldala, aminek semmi köze az illegális összetevőkhöz vagy veszélyes termékekhez.

Sok esetben előfordulhat, hogy az Ön által szedett „jó” étrend-kiegészítők nem azt adják a szervezetének, amit gondol. Ennek az az oka, hogy a különböző típusú tejalapú fehérjék befolyásolhatják a felszívódást. És ami még fontosabb, az étrend-kiegészítők címkéjén található kiskapuk száma miatt a kiegészítőket gyártó cégek szinte túl könnyen hazudhatnak a címkén található tartalomról.

Az elmúlt 10 évben a kutatások azt mutatják, hogy az egészségügyi tisztviselők csaknem 800 figyelmeztetést adtak ki a veszélyes összetevőket tartalmazó étrend-kiegészítőkre. És szinte minden esetben megállapítható, hogy a kérdéses összetevők sehol sem szerepelnek a címkén.

Ha meg szeretne győződni arról, hogy az olvasott címke pontos, győződjön meg arról, hogy olyan terméket vesz, amely rendelkezik harmadik fél által tanúsított tanúsítvánnyal.  Ha nincs harmadik féltől származó tanúsítvány, csak tudja, hogy ez azt jelenti, hogy senki sem igazolta, hogy a címkén feltüntetettek valóban a termékben vannak.

A fehérjecímkén feltüntetett füstön és tükrökön túl itt van, amit tudni kell a különböző fehérjeporok közötti választásról, és arról, hogyan találhatja meg az igényeinek és a nehezen megkeresett pénzének megfelelő proteinport.

A tejalapú fehérjét néhány egyszerű okból tekintik arany standard fehérjének: adagonként magas a fehérjetartalma, kevesebb a szénhidrát- és zsírtartalma, és tele van az összes esszenciális aminosavval, valamint magas a BCAA szintje. És nagyon magas a felszívódása, ami azt jelenti, hogy a szervezet képes használni ezt a fehérjét, hogy elősegítse az izomnövekedést és a helyreállítást.

A tejsavó a tejből származik, és a sajtkészítési folyamat mellékterméke. Amikor egy gallon tejet sajttömbbé alakítunk, enzimeket adunk a folyadékhoz. Emiatt a folyadék folyadékra és alvadékra válik szét. A maradék folyadék tiszta fehérje, amely savóvá válik.

A tejfehérje-koncentrátum a tejsavófehérje legalapvetőbb formája. Ez nem jelenti azt, hogy rossz, de vannak olyan előírások, amelyek azt jelentik, hogy a tejsavófehérje-koncentrátum tisztasága széles tartományban lehet. Ez elég nagy tartomány, ezért olyan fontos a harmadik féltől származó tanúsítás. Ha nincs valaki, aki ellenőrzi a címke pontosságát, akkor nehezebb lehet azért pontosan tudni, hogy valójában mennyi fehérjét is kapunk igazából.

Comments are closed.