Miért válasszunk professzionális kávéfőzőt?

Miért válasszunk professzionális kávéfőzőt?

A professzionális kávéfőző, valljuk be, nem minden háztartás alaptartozéka, és az árakat nézve ez teljesen érthető is. Akkor kinek és miért éri meg ezt a befektetést?

Érdemes először is összehasonlítani más kávéfőző típusokkal! Az alapdarab a régi vágású, jó öreg kotyogós kávéfőző, melyhez egyszerű alumínium víztartály tartozik, és némely igényesebb termékhez kézzel festett porcelán kiöntő. Aki ennél modernebb készülékben gondolkodik, ott igen széles palettával találja szembe magát, és ez az a pont, ahol némelyek azt mondják, hogy ez is finom kávét főz, miért lépjen tovább a professzionális kávéfőző felé?

Erre talán a legpontosabb választ a külső és a belső felépítésbeli különbség. A professzionális kávéfőzők külső burkolata rozsdamentes acél, a hozzá tartozó portafilter és tartozékok olívafa, diófa vagy mahagóni borításúak. A víztartály kapacitása jelentősen komolyabb, mint a kisebb, általában automata készülékeké, amelyek egy gombnyomással lefőzik a kapszulás kávét. És itt jön még egy lényeges különbség a professzionális kávéfőző és az olcsóbb kategóriás készülékek között – itt frissen őrölt kávét főz le a gép, méghozzá úgy, hogy a hozzá legoptimálisabb hőmérsékletet és vízmennyiséget választja ki.

Az ízvilág jelentősen eltér egy kotyogós vagy egy kapszulásgépétől, ezt élhetjük át egy-két neves, igazán impozáns kávéházban, s ezért van az, hogy hiába vesszük meg a magas minőségű kávét, mégis messze elmarad az eredmény az ott tapasztaltaktól. És ha otthonra nem is vállalhatjuk be, a cégeknél ez már nem az elérhetetlen kategória.

Comments are closed.