A jó vezetők ismerik az alkalmazottaikat, főleg a motivációs térkép képzés által

A jó vezetők ismerik az alkalmazottaikat, főleg a motivációs térkép képzés által

Egy jó vezetőt sok minden jellemez, de elsősorban az, hogy jól tud bánni az emberekkel. Az, hogy az adott csapat, munkaközösség jól működik-e, nagyon sokban múlik a menedzseren. Az, ha feszültségek vannak a cégnél, sok okból kialakulhat, de a cél az, hogy ezeket a feszültségeket kezeljük-e és ha igen, akkor hogyan kezeljük ezeket.

Hogy jól be lehessen határolni az adott munkavállaló termelési kapaciítását, ahhoz nemcsak képességeit kell ismernünk, deazt, hogy mi motiválja őt a munkában és mi az, ami hajtja. Ez felmérhető azáltal, hogy elvisszük a csapatot egy motivációs térkép képzésre.

A motivációs térkép képzés lényege, hogy meglássuk, hogy melyik munkavállaló számára motiváló, hogy vezető, építő vagy kutató legyen a cégünknél, hogy melyiküknek fontos a kreativitás, vagy melyiküket lelkesíti az értéket teremtő munka.Ezek nagyon fontos információk azzal kapcsolatban, hogy kit milyen pozícióba állítsunk be. Szintén sokat elárul a motivációs térkép képzés arról, hogy az adott személy milyen szerepkörben tud leginkább kiteljesedni: szuper vezető, kiváló szakértó munkatárs vagy épp emberek közötti kapcsolati békéltető tud-e lenni a cégünknél. Ha tisztában vagyunk a munkavállalóink ezen motivátoraiva számos dolgot jobban meg fogunk érteni a csapat dinamikája kapcsán. Jobb feladat elosztással az emberek egymást építeni és nem lehúzni fogják. Egy motivációs térkép képzésnek tehát igenis hasznos eredményei lehetnek.

Comments are closed.