Eddz, akár a profi bringások

Eddz, akár a profi bringások

„Tekerj, tekerj, tekerj!” Ha a profi kerékpárosok arra ösztönöznek, hogy új színt vigyél a bringás edzéseidbe, az alábbi alkalmazások megadják a lökést az új célok eléréséhez.

Eddz helyesen

Az iPhone-on és iPaden elérhető kerékpáros alkalmazásokkal könnyedén felpörgetheted az edzéseidet. Ha a négy fal között tekersz, és van Bluetooth-kapcsolatos pulzusmérő öved és okostrénered, ezekkel az alkalmazásokkal egy csomó fizikummal kapcsolatos információt tudhatsz meg (például pulzusszám, az egy óráig fenntartható legnagyobb teljesítmény stb.).

Ha inkább a szabadtéri bringázás híve vagy, szerelj egy teljesítménymérőt a kerékpárodra ugyanezért az eredményért, vagy használd a Strava alkalmazáson belüli GPS-nyomkövetőjét és sebességmérőjét az Apple Watchodon.

Étkezz helyesen

Annak érdekében, hogy edzéseid tényleg a lehető legjobb hatást gyakorolják az egészségedre, elengedhetetlen a megfelelő étrend. Ne engedj az edzés utáni vágynak, kerüld az olajos és cukros ételeket! Ezt úgy teheted meg, hogy megfelelő mennyiségű vizet és lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztasz, hogy egyenletes maradjon az energiaszinted.

Érdemes körbenézni kedvenc főzős alkalmazásaink receptjei között – sőt, akár a napi fogyasztásodat is nyomon követheted, hogy biztosan az egészséges étkezés keretein belül maradj.

Tekerj végig a versenyútvonalakon

Festői táj, éles kanyarok és emelkedők – a kerékpáros versenyútvonalak nemcsak gyönyörűek, de izgalmasak is. Ha szeretnéd feldobni az edzésed, nézd meg, milyen útvonalakról posztolt Chris Froome, Peter Sagan vagy Caleb Ewan a Strava alkalmazásban – ehhez egyszerűen csak keress rá a nevükre, és tudj meg mindent a választott útvonalról.

További inspirációért és meseszép útvonalakért böngéssz az alábbi kerékpáros alkalmazások adatbázisában. Ha sokat gyakorolsz, egy nap talán épp te leszel a mezőny élén!

Comments are closed.