Irány az Oregon Trail!

Irány az Oregon Trail!

A The Oregon Trail évtizedeken keresztül szórakoztatta játékosait, és tanította őket a telepesek életének kemény valóságáról. Vérhas, kígyómarás! Az 1985-ös Apple II-klasszikus minden szegletében veszély ólálkodott.

Ám egy jó kalandornak még egy ronda kanyaró sem szegheti kedvét. Az idősebb és bölcsebb The Oregon Trail új, minden eddiginél nagyratörőbb és veszélyesebb utazásra indul az Apple Arcade felületén.

„Az évek során számos Oregon Trail-játék kelt szárnyra, némelyik kifejezetten a gyerekeket célozta meg – mondja Jarrad Trudgen, a játék kreatív igazgatója a Gameloft Brisbane-nél. – Olyasmit akartunk alkotni, ami együtt tud fejlődni a játékosokkal, akik anno gyerekként játszották. Az új verziót a The Oregon Trail-generáció számára hoztuk létre.”

Az utazást mindig előkészületek előzik meg, melyek során a kellékek összegyűjtése mellett fontossági sorrendet is fel kell állítanod. Elképzelhető, hogy rengeteg ételt viszel magaddal a jó hangulat fenntartása érdekében, de az is lehet, hogy szívesebben fordítod tőkédet némi extra lőszerre, mellyel nemcsak vadászhatsz, de meg is védheted magad.

Utadon négy egyedi személyiségjegyekkel, képességekkel és osztállyal rendelkező utazó kísér majd. Nem tudhatod, mit dob a gép: egy sportos, ám igen pesszimista gazdát vagy egy paranoiás kalandort?

Ez vonatkozik az oldalnézetes, országot átszelő utazásra is.
A legendás fekete fogathajtó, Moses Harris megmutatja, mi a dörgés. A franchise történetében most először őslakos és fekete karakterek is képviseltetik magukat.

„Az eredeti játék humora elsősorban a hirtelen bekövetkező szerencsétlenségsorozathoz köthető – mondja Trudgen. – Csak haladsz és haladsz, minden a legnagyobb rendben, majd egyszer csak bumm! Az egyik karakter a lábát töri. A másik vérhast kap. Ezúttal is szerettük volna megőrizni a meglepetés erejét, ám valamivel több irányítást adni a játékos kezébe.”

Ha tehát medvetámadás ér vagy valaki belázasodik, minden valószínűség szerint akad valami a raktárban, amivel orvosolható a probléma – ha csak rövid időre is. Ha nem vagy elég óvatos, könnyen elveszítheted útitársaidat… vagy még rosszabb. A véletlenszerű eseményeknek és következményeknek köszönhetően nincs két ugyanolyan utazás.
A legtöbb személyiségjegy és képesség eleinte rejtély. Ám a feladatok megoldásával egyre többet megtudhatsz karaktereidről.

A The Oregon Trail modern köntösbe öltöztetett retró élmény, melyben 2D-s, pixeles telepeseid 3D-s környezetben menetelnek – tisztelgés a múlt előtt a jövőbe tekintve.

„A pixeles karakterek a korszak nosztalgiáját idézik, de a cél nem a múlt pontos lemásolása volt” – magyarázza Trudgen.

Ám van élet a főútvonalon túl is. A Journeys mód új kalandokat ígér, többek között a kezdőknek való Nature Trailt és a kihívásokkal teli Oregon or Bust módokat. Nincs ellenőrző pont? Nem gond!
Spórolj pénzt, hogy a folyóhoz érve a biztonságos kompot választhasd az átkeléshez, máskülönben gázolhatsz át a vízen!

Trudgen megoszt egy tippet az útnak indulókkal: válassz körültekintően kezdő erőforrásokat.

„A készletek körültekintő kiválasztása nagyon fontos – mondja. – És nem árt, ha szemmel tartod karaktereidet is. Ha lehetőséged adódik meggyógyítani őket, hogy statjaik helyreálljanak, haladéktalanul tedd meg.”

Comments are closed.